Новини

02.11.2015
Международна специализирана изложба ИнтерФуд&Дринк 2015
Назад към всички новини

Международна специализирана изложба ИнтерФуд&Дринк ще се проведе от 11-ти до 14-ти ноември 2015г. в Интер Експо Център - София. 

В дните на изложението браншовата ни организация СППЗ ще разполага с информационен щанд в изложбена зала 3. Като част от съпътстващата програма на изложението и в продължение на установената практика, СППЗ ще организира и проведе Детска дегустация под мотото "Здрави и силни от малки" на 12.11.2015г. (четвъртък) от 11:00 до 13:00 часа в семинарната зала в изложбена зала 3. Детската дегустация се организира в продължение на Програмата на Съюза за повишаване на потребителската култура. Целта е запознаване и популяризиране качествата на традиционни за България консервирани плодове и зеленчуци, сред подрастващите. Децата са бъдещите потребители и е важно от малки да могат да правят информиран избор. 

Желанието на СППЗ е да направи едно по-различно и забавно представяне-дегустация на детски лютеници, сладка, мармалади и плодови сокове, произведени от фирми-членове на Съюза, с много подаръци и изненади. Заедно с водещ-аниматор децата и придружителите им ще се забавляват и едновременно с това ще научат повече за полезните свойства на консервираните плодове и зеленчуци, за тяхното приготвяне и съхранение, каква информация получават от етикетите им, за богатата гама от продукти, с които могат да разнообразяват ежедневното си меню по един здравословен и много вкусен начин.